El NADAL DE TOTHOM

Aquest any, més que mai, el nadal de carrers il·luminats, de pagues extres, de regals, de confettis i espantasogres, de vestits amb lluentons, de cava, de turrons, de consum, de joguets sofisticats, de diners llençats, de caviar, de “reveillons”, de viatges, de cada ovella al seu corral, de ponts entre festes o de pistes de gel…. serà un nadal de disbauxa per a pocs, si és que això és nadal!.
Aquest any, més que mai, el nadal de l’atur, de la marginació social, de l’exclusió dels joves, de la fam, de la tristesa per la pèrdua d’un sostre, de l’angoixa per no poder pagar el lloguer o la hipoteca, del sentir-te en terra estranya, de butxaques sense diners… serà un nadal de misèria per a molts, si és que això és nadal!.
Aquest any, potser més que mai, ens preguntarem què és Nadal? Es el nadal de la disbauxa?, de la misèria? Ni l’un, ni l’altre. Nadal és la festa de la llum dels dies que tornen a ser una mica més llargs, per això allargarem la nit de festa amb l’esperança que torni el dia. El nostre Nadal és la festa del renaixement de la natura que veiem morta i torna a brotar, per això cantarem i ballarem a un tió mort que ens porti regals i il·lusió. El NADAL no és d’uns ni d’altres, és el de tothom o serà el de ningú. El Nadal de tothom és trobar-nos en família, a l’esplai, al veinat, al barri, a la comunitat i a les places…El Nadal de tothom és – si el sabem veure- compartir la petita llum que reneix als nostres cors… compartir l’esperança en un món que reneix sense disbauxes ni misèries.
Col·laboració a la revista de l’Esplai Gavina de Cornellà